Shqiptarë përgatituni! Jo vetëm buka, ja me sa lekë do rritet kafeja

Reaksioni zinxhir i rritjes së çmimeve pritet të prekë së shpejti edhe kafenë.

Përfaqësues nga baret dhe restorantet thonë se shtrenjtimi vjen si pasojë e rënies së konsumit si dhe rritjes së çmimit të lëndës së parë që vjen nga importi.

Kafeja, ndër produktet më popullore e njëherazi më të konsumuara nga shqiptarët pritet të pësojë rritje të çmimit me 10 deri në 15 lekë.

Enri Jahaj, Kryetari i Shoqatës së Bareve dhe Restoranteve tregon se shtrenjtimi me 10 deri në 20 për qind do vijë për tre arsye:

“Kemi një ofertë të lartë kundrejt një kërkese të ulët dhe tregu duhet të normalizohet.

Lëndët e para po rriten dita-ditës dhe automatikisht sjell rritjen e çmimeve.

E treta është që xhiro e munguar sjell rritje të çmimeve se fitimi i munguar duhet rikuperuar”.

Rreth admin