Bëri komente kundër luftës në klasë, nxënësit padisin mësuesen në Rusi

Një mësues në Rusinë perëndimore është nën hetim penal që nga fundi i marsit për komente kundër luftës në klasë, të cilat u regjistruan fshehurazi nga studentët.

Irina Gen, 45 vjeçe, ishte një mësuese angleze në një shkollë elitare për atletë të rinj në vend, shumë prej të cilëve kualifikohen për kampionate të mëdha jashtë vendit.

Në një regjistrim audio të publikuar në Telegram më 31 mars, një student dëgjohet duke pyetur Gjeneralin se pse Rusia ishte përjashtuar nga Kampionatet e ardhshme Evropiane për shumë sporte.

“Për sa kohë që Rusia nuk sillet në mënyrë të civilizuar, kjo do të vazhdojë përgjithmonë,” u përgjigj Gen në regjistrim. “Ata filluan të bombardojnë Ukrainën Perëndimore… Ata donin të shkonin në Kiev, për të rrëzuar Zelensky dhe qeverinë. Ky është, meqë ra fjala, një shtet sovran. Ka një qeveri sovrane atje.”

“Epo, ne nuk i dimë të gjitha detajet,” tha një studente.

“Pikërisht! Ju nuk dini asgjë. Në fakt, ju nuk dini asgjë”, u përgjigj Gen. “Ne kemi një regjim totalitar këtu. Çdo lloj disidence konsiderohet si një krim i menduar. Ne të gjithë do të largohemi për 15 vjet.”

Biseda është regjistruar më 18 mars, sipas intervistës së Gen për Radio Liberty. Ajo beson se prindërit e nxënësve të saj “i bindën fëmijët të bënin një regjistrim, i cili do t’u dorëzohej autoriteteve”.

Një oficer rus i Sigurisë Federale shkoi në shkollë më 23 mars dhe i tha asaj se “kishte bërë një gabim të madh” duke u treguar studentëve për sulmet ruse në infrastrukturën civile ukrainase, duke përfshirë bombardimet në Mariupol, të cilat autoritetet ruse i kanë mohuar.

Gen dha dorëheqjen nga posti i saj më 1 prill, ndërsa është në arrest shtëpie.

Rreth albania today news