Diaspora

Kosovarja nga Irlanda, pjesë e kompanisë “Meta” (Facebook)

Plarenta Deshishku nga Irlanda, pjesë e departamentit të “Global Operations” në “Facebook”. Është një profesioniste me origjinë shqiptare, Plarenta Deshishku, e cila jeton dhe zhvillon karrierën e saj në Dublin, Irlandë, transmeton albinfo.ch. Ajo është diplomuar për Administrim Biznes dhe Menaxhim të Përgjithshëm në “ESCP Business School”, kurse studimet pasuniversitare …

Lexo më shumë

I riu shqiptar, Drejtor i Zhvillimit Software në kompaninë më të mëdhe në Zvicër

Lindur dhe rritur në Fier, Klevis Mino ka qenë nxënës dhe student ekselent, i dalluar për njohuritë e thella në shkencat ekzakte. Fitues i olimpiadave rajonale dhe kombëtare në matematikë dhe informatikë, Klevisi ka përfaqësuar Shqipërinë në Olimpiadën Ndërkombëtare të Informatikës IOI 2010. Klevis Mino ka mbaruar studimet Bachelor për …

Lexo më shumë

Argjentinë/Shoqëria “Bashkimi” Berisso në “Festivalin Provincial të Emigrantëve”

Në festivalin e përvitshëm që organizohet ne qytetin e Berissos në Argjentinë edhe këtë vit komuniteti shqiptar u përfaqësues nga Shoqëria shqiptare “Bashkimi” Berisso, të cilët interpretuan një repertor të plotë të valleve shqiptare, të cilat përfshinin të gjitha krahinat shqiptare. Valltarët amatorë të “Bashkimit” dhuruan emocione me interpretimit disa …

Lexo më shumë