Kulture

Kolonja ndez dritat e fundvitit

Kolonja është qyteti i parë në juglindje të vendit që ndez dekorin e festave të fundvitit. Me një aktivitet në qendër të sheshit “Rilindja”, bashkia e këtij qyteti ka çelur zyrtarisht sezonin festiv dimëror. Ditët e fundit, juglindja është duke u vizituar nga qindra turistë, ku fshati turistik i Rehovës, …

Lexo më shumë

Filmimi i parë me zë në Shqipëri ishte për mbretin

Datëlindja e Zogut, tetorin e vitit 1929 do sillte në Shqipëri shoqërinë kinematografike ”Fox News”, për të filmuar festimet për nder të mbretit Zog I dhe fjalimin e tij. Ky është filmimi i parë me zë i realizuar në Shqipëri. Thuhet gjithashtu, se, në këtë periudhë ekipi i ”Fox Movietone …

Lexo më shumë