Traditë

“Vangjush Mio”, rihapet shtëpia muze në Korçë

Shtëpia muze “Vangjush Mio” në Korçë hap dyert për publikun këtë fundvit. Banesa karakteristike që i takon viteve 1840 ka një arkitekturë të rrallë dhe tërmeti i dy viteve më parë i shkatoi dëmtime. Shtëpisë muze të restauruar i janë shtuar sende personale të piktorit si edhe piktura që ekspozohen …

Lexo më shumë

Krishtlindje në Korçë, mes gatimeve dhe riteve fetare

Shumica e banorëve në Korçë janë të krishterë, të cilët festojnë sot Krishtlindjen. Për të parë se si feston një familje e thjeshtë Euronews Albania ka vizituar Anestin e Marjetën. Zonjën e shtëpisë e gjejmë duke gatuar. “Bëjmë kolendrat. Duke u gdhirë Krishtlindja ne fillojmë gatuajmë. Bëjmë mish, ç’të na …

Lexo më shumë