Lajme

Vaji i palmës favorizon përhapjen e kancerit

Dyshimi duket se është konfirmuar: Studiuesit e Institutit për Kërkime Biomjekësore në Barcelonë (Institute for Research in Biomedizine – IRB) arritën të dëshmojnë se një molekulë yndyre në vajin e palmës, e quajtur acidi palmitik, ndryshon gjenomën e kancerit dhe rrit gjasat që kanceri të përhapet. Metastazat e kancerit mbeten …

Lexo më shumë

Video:Kur Shqipëria prodhonte traktorët e saj

Sot vendi ynë i cili edhe barin për bagëtitë e importon nga jashtë dikur kishte avionë e nëndetëse, anije e tanke, flotë tregtare detare dhe hekurudha. Por jo vetëm kaq… Kishte edhe mjaftë fabrika e kombinate që sado jashtë kohe prodhonin dhe fabrikonin produkte “Made in Albania”. I tillë ka …

Lexo më shumë

Çokollata në laborator?! Po, e mundur nga Shkencëtarët zviceranë

Çokollata është një industri globale prej 130 miliardë dollarësh që ka një përbërës kryesorë: Kakaon. Kërkesa globale për çokollatë është në rritje e cila po rezulton në shpyllëzimin në rajonet me kakao si dhe në rritjen e përdorimit të punës së fëmijëve. Për shkak të këtyre 2 arsyeve, shkëncëtarët në …

Lexo më shumë