Speciale

Kili / Qyteti ku rrugët mbajnë emra shqiptarë

Duke lexuar një shkrimtar kilian, një poet të cilin po e lexoja në spanjisht, në një moment gjatë rrëfimit poetik më mbetën sytë te emri i një rruge që kishte vargëzuar poeti, emri i rrugës ishte… “Rruga e Dibrës”?!… U befasova sepse bëhej fjalë për një qytet në jug të …

Lexo më shumë

MISTERET E TIJ/ KY ËSHTË FLAMURI 105 VJEÇAR QË NGRITI THEMISTOKLI GËRMENJI KUR SHPALLI KRAHINËN AUTONOME TË KORÇËS

Nga Leontina Nikaj Studiuesi dhe resturatori i njohur Frederik Stamati prej vitesh i është dedikuar identifikimit dhe restaurimit të flamujve historik, krahas objekteve të rëndësishme të trashëgimisë kulturore. Ky është flamuri 105 vjeçar që ngriti Themistokli Gërmenji kur shpalli Krahinën autonome të Korçës. Odiseja e këtij flamuri për t’u zbuluar …

Lexo më shumë

I riu shqiptar, Drejtor i Zhvillimit Software në kompaninë më të mëdhe në Zvicër

Lindur dhe rritur në Fier, Klevis Mino ka qenë nxënës dhe student ekselent, i dalluar për njohuritë e thella në shkencat ekzakte. Fitues i olimpiadave rajonale dhe kombëtare në matematikë dhe informatikë, Klevisi ka përfaqësuar Shqipërinë në Olimpiadën Ndërkombëtare të Informatikës IOI 2010. Klevis Mino ka mbaruar studimet Bachelor për …

Lexo më shumë