Turizem

“Shqipëria e mbushur me histori dhe bukuri natyrore”

Shqipëria është një vend ku do të zbuloni histori dhe bukuri të shumta natyrore, ndërkohë që ajo shërben si një alternativë për turistët që duan të kursejnë para’, shkruan Priscila Carvalho për faqen e njohur turistike braziliane uol.com.br. Vendi tërheq vëmendjen pasi është i mbushur me histori dhe plazhe të …

Lexo më shumë

Korça 3 Janar 2021

Qyteti i serenatave apo siç njihet edhe si “Parisi i vogël”, Korça, tashmë është kthyer në “magnetin turistik” që sjell pranë vetes, pushues nga i gjithë vendi dhe përtej kufijve. E shquar për mikëpritje dhe traditë të rrallë që shfaqet që nga elementët për t’u vizituar e deri në kulinari, …

Lexo më shumë

Manastiri i Shën Pjetrit, Vithkuq

Manastiri ngrihet mbi një kodër, që lartësohet në veri-lindje të fshatit. Nga kompleksi i manastirit kanë mbetur katolikoni dhe pareklisi i Shën Kozmait dhe Damianoit, jashtë mureve rrethuese të manastirit. Konakët e manastirit janë shkatërruar gjatë Luftës së Dytë Botërore. Kodiku i manastirit u hartua në vitin 1708 nga Haxhi …

Lexo më shumë